Restriktivní politika nebo ekonomický růst? - Holman, R.
Dokazovanie nesprávnosti názoru, že menová a rozpočtová reštrikcia brzdí ekonomický rast. Na základe rozlíšenia medzi ekonomickým rastom stimulovaným zo strany dopytu a ekonomickým rastom stimulovaným zo strany ponuky sa zdôvodňuje, že je tomu naopak. Aplikácia niektorých poznatkov svetovej ekonomickej teórie - osobitne neoklasickej mikroekonómie a monetaristickej makroekonómie - na konkrétnu situáciu čs. ekonomiky.