Informacja o przebiegu procesów prywatyzacji i zmianach w podmiotowej strukturze gospodarki w ukladzie terytorialnym w III kwartale 1990 roku. - Kania, M.
Počet hospodárskych subjektov a dynamika ich rastu - prírastok sa zvýšil viac ako dvojnásobne. Postup pri úpadku a likvidácii. Malá privatizácia podľa vojvodstiev a podľa druhov podnikania. Najviac vzniká podnikov podľa obchodného práva. Neefektívne podniky v privatizácii neúspešné. Nízky záujem o štátne výrobné podniky.