Ke změně v pojetí makro- a mikroekonomických vztahů. - Hubáček, J.
Nový hospodársky mechanizmus má vytvoriť podmienky pre citlivé reagovanie hospodárstva na ekonomické impulzy a zabezpečiť racionálne správanie ekonomických subjektov. Problematika vymedzenia vzťahov medzi makro- a mikrosférou a vzťahu plánu a trhu. Rozhodovacie právomoci makro- a mikrosféry. Určenie vzťahu centrálneho a podnikového plánovania a úloh štátnej hospodárskej politiky.