Vztahy ES vůči reformním ekonomikám střední a východní Evropy. - Fojtík, F.
Uzatváranie bilaterálnych dohôd o obchode a obchodnej a priemyselnej spolupráci východoeurópskych krajín a Komisiou ES. Podmienky ekonomického zjednotenia Európy - prechod k trhovému mechanizmu, existencia samostatných podnikateľov a manažérov, voľná tvorba cien, konvertibilná mena a súkromné vlastníctvo. Predpokladané dopady na súkromnú sféru a situácia v bývalej NDR.