Nekamenujme cenaře. - Fürstová, J.
Zákon o cenách v ČSFR čerpal zo skúseností krajín s vyspelou trhovou ekonomikou pri usmerňovaní cien štátom. Liberalizácia cien v podmienkach nerozvinutej hospodárskej súťaže potrebuje podporu štátu. Tú má zabezpečiť aj štátna regulácia cien. Regulácia cien vo vyspelých ekonomikách a opatrenia obsiahnuté v čs. zákone o cenách.