On price efficiency. - Färe, R.
Záujem firmy o dosiahnutie maximalizácie zisku a minimalizácie nákladov. Trhová cena a jej funkcie. Identifikácia špecifických cien sledovaných firmou za účelom znižovania výrobných nákladov. Základné ciele sledované analýzou účinnosti ceny ako ekonomickej kategórie.