Definisanje inovacija u domenu upravljanja trgovinskim aktovnostima.
Niektoré modely projektovania obchodnej činnosti zamerané na rozvoj výrobného podniku. Zavádzanie nových a zdokonaľovanie jestvujúcich marketingových činností. Rozvíjanie poskytovaných servisných služieb. Optimalizácia nákladov na výskum a na sociálnu starostlivosť. Racionalizácia riadenia obchodnej činnosti a využívanie výpočtovej techniky.