Nově v podnikání našich firem v zahraničí. - Plchová, Božena
Nedostatky bývalého systému zahraničného obchodu; výroba a jej zastupovanie podnikom zahraničného obchodu v cudzine. Vznik priamych zahraničnoobchoných vzťahov ako hlavný dopad ekonomickej reformy. Skúsenosti z podnikateľskej činnosti čs. majetkovej účasti v zahraničí firmy Strojimport GmbH vo Viedni. Perspektívy podnikania tejto firmy na rakúskom trhu.