Řízení podniku zahraničního obchodu v nových podmínkách. - Vácha, S.
Postavenie podnikov zahraničného obchodu sa mení v súvislosti so stratou monopolného postavenia na našom trhu. Ich úlohou je vytváranie podnikateľského priestoru, kľúčovým sa stáva obchodný referát. Vytvorenie plochej organizačnej štruktúry podniku založenej na vysokej podnikateľskej samostatnosti obchodných skupín a na vymedzenej pôsobnosti vedenia podniku.