Income distribution and labor market effects of Austrian pre- and post-Tokyo-round tariff protection. - Kohler, W.
Sledovanie krátkodobých účinkov colných taríf na rozdelenie príjmov v rámci modelu špecifických faktorov poskytuje lepšie zdôvodnenie pre výpočet efektívnej miery ochrany ako tradičné zameranie na dlhodobú realokáciu zdrojov. Ukazuje sa ako vypočítať účinky na faktorové ceny a trh práce z efektívnej miery ochrany. Empirické výsledky z ochranných tarifných opatrení Rakúska.