Exchange rate volatility in an equilibrium asset pricing model. - Manuelli, R.E
Analýza stochastického modelu výmenného kurzu. Kapitálový a menový trh. Otázky stability výmenného kurzu. Postoj vlády ku kontrole kapitálu. Determinácia reálneho pohybu svetových cien. Stály a kolísavý výmenný kurz, ich porovnanie a ich vlastnosti. Závislosť kurzov na finálnej realizácii podniku.