El fortalecimiento de las relaciones de México con los países centroamericanos.
Prehlbovanie a posilňovanie vzťahov Mexika so stredoamerickými krajinami ako jedna zo základných úloh súčasnej mexickej vlády stanovená v národnom pláne rozvoja Mexika na r. 1989-1994. Spolupráca Mexickej národnej banky pre zahraničný obchod so stredoamerickými krajinami. Hospodárske dohody Mexika s jednotlivými stredoamerickými krajinami.