Wechsel der Wirtschaftsordnung und neue Bedingungen für Internationalisierungsprozesse. - Zschiedrich, H.
Prechod východoeurópskych krajín na trhové hospodárstvo a ďalšia účasť ich hospodárstiev v medzinárodnej deľbe práce. Slabo rozvinutá deľba práce, malá mobilita zdrojov, monopolné postavenie podnikov brzdili hlbšiu integráciu týchto krajín do svetového hospodárstva. Nové možnosti prechodom na trhové hospodárstvo.