K vývoji čs. vnějšího ekonomického prostředí v regionu Evropského společenství. - Czesaný, Slavoj
Čs. ekonomika sa usiluje o integračné napojenie na krajiny ES, ktoré sa pripravujú na zavedenie jednotného trhu. Skúmanie dimenzie trhu ES, bariér, ktoré je nutné eliminovať, efektov z odstránenia bariér a odlišnosti východiskových podmienok pre vytvorenie jednotného trhu jestvujúcich v jednotlivých odvetviach ako predpoklad prípravy vstupu čs. ekonomiky do nového vonkajšieho prostredia.