Regionalisation versus regionalism - problems of change in the world economy. - Lorenz, D.
Trend posledných rokov k regionalizácii svetového hospodárstva. Interpretácia svetovej hospodárskej politiky ako pozitívneho procesu smerujúceho k medziregionálnym vzťahom a mnohostrannej spolupráci. Internacionalizácia výroby a úloha GATT. Eurocentrické tendencie a rozpad RVHP. Deľba práce v pacifickej oblasti.