Ochrana ekonomiky a trestní právo. Hospodářská kriminalita. - Teryngel, J.
V súčasnej dobe ani jedna krajina nemôže dovoliť trhovým silám úplne voľnú hru. Musia sa využívať rôzne legislatívne opatrenia, trestnoprávna ochrana. Vplyvy pôsobiace na vznik a rozvoj spoločensky nebezpečných jednaní sa označujú ako kriminogénne faktory. Skúmanie toho, ktorým kriminogénnym faktorom v hospodárskej oblasti sa v budúcom období bude musieť čeliť.