Obchodní zákonodárství jako předpoklad fungování tržní ekonomiky. - Stuna, S.
Vzájomné vzťahy medzi liberalizáciou cien, otvorením ekonomiky a privatizáciou ako základ prechodu ekonomiky na trhové hospodárstvo. Potreba vytvorenia všeobecných právnych pravidiel a likvidácia neobmedzeného právneho panstva štátu nad ekonomikou. Rekonštrukcia a úpravy súkromnoprávnej sféry a vytvorenie pevného právneho zázemia pre fungovanie trhového mechanizmu.