I v pojišťovnictví nově. - Kaminský, R.
Vývoj poisťovníctva a jeho problémy. Všeobecné východiská novej právnej úpravy. Nové princípy zákona o poisťovníctve; subjekty a predmet poisťovacej činnosti, formy poistných vzťahov, povoľovanie tejto činnosti, kaucie, poistné fondy, účasť poisťovní na finančnom trhu, účtovníctvo poisťovní a štátny dozor.