How much do public pensions discourage personal saving and induce early retirement in Japan? - Takayama, N.
Ciele 6 japonských programov štátnych dôchodkov pokrývajúcich rôzne skupiny obyvateľstva - zvýšiť ročné výdavky na spotrebu a obmedziť úspory. Úžitok a prospech zo štátneho dôchodku umožňuje skorý odchod do dôchodku. Vplyv súkromných úspor. Hodnotenie vplyvu prospechu zo štátnych dôchodkov na pracovné sily - zamestnanosť mužov vo veku 60-64 rokov.