Rynok i novaja sistema obrazovanija. - Peregudov, F.
Zložitosť uplatnenia trhových vzťahov v systéme vzdelania. Vzdelanie má prioritnú úlohu v prestavbe. Prestavba systému vzdelania, čo sa má zmeniť v profesionálnom vzdelaní a ako ochrániť túto sféru od zotročenia trhom. Analýza súčasného stavu profesionálneho vzdelania. Zabezpečenie efektívnej činnosti profesionálnych škôl. Zmeny v systéme vzdelania vyvolané novými vzťahmi ZSSR a zväzových republík.