K voprosu ob ekologičeskoj rente. - Čerezov, S.
Ekologické podmienky sú diferencované v troch smeroch: kvalita prirodzeného prírodného prostredia, úroveň znečistenia životného prostredia a úroveň jeho ochrany. Rozdiely sú príčinou vzniku ekologickej renty, ktorá spôsobuje regionálne rozdiely v nákladoch na reprodukciu človeka. Príklady rozdielov hodnoty života v jednotlivých oblastiach ZSSR. Metodika výpočtu ekologickej renty. Jej prejavy v naturálnom a peňažnom vyjadrení.