Posuzování investičních akcí z hlediska jejich vlivu na životní prostředí ve vybraných zemích. - Remtová, Květa
Situácia v legislatíve hodnotenia ekologického dopadu investičných akcií vo vyspelých krajinách. Rozsah platnosti zákona o ekologických dopadoch v USA, ktorý zahŕňa prakticky všetky činnosti. Ekologické kritériá uvedené v zákone. Postup pri posudzovaní činnosti. Uplatnenie metodiky EIA (Environmental Impact Assesment) v Holandsku. Legislatíva hodnotenia ekologického dopadu v SRN. Príprava podobnej legislatívy v Rakúsku.