Proces znehodnocování a teorie ekologických nákladů. - Zeman, J.
Formy procesu znehodnocovania prírodných zložiek životného prostredia: znečisťovanie prírodných zložiek životného prostredia, narušovanie ekologickej rovnováhy a neracionálne využívanie prírodných zdrojov. Ekologická kríza a ekologická katastrofa. Teoretická analýza ekologických nákladov. Podmienky pre dosiahnutie ekonomického optima ekologických nákladov.