Tři rány životnímu prostředí. Příspěvek ke strategii čs. energetické politiky. - Krištoufek, J.
Masový prírastok elektrárenských kapacít spojený so spaľovaním veľkých kvant uhlia znamenal obrovské ničenie životného prostredia. Problém sa riešil homogenizáciou, dislokáciou a dispergáciou. Tieto opatrenia si vyžiadali miliardy korún, ale produkciou oxidu síričitého a iných škodlivín neznížili ani o kilogram.