Konverzia: globálne, národné a lokálne účinky (Prípadová štúdia Nórska). - Gleditsch, N.P
Analýza ekonomických účinkov konverzie (t.j. prevedenia zdrojov z oblasti vyzbrojovania do oblasti rozvoja). Vývoj absolútneho rozsahu nórskej vojenskej sily. Popis troch odzbrojovacích scenárov. Druhy poskytovanej rozvojovej pomoci.