Retos y oportunidades de la biotecnología agroalimentaria. - Paredes López, O.
Ľudstvo za posledných 10000 rokov pestovalo rastliny, ktoré dnes majú až 100x väčšiu úrodnosť. Biotechnológia hlavne od Pasteura (1865) urobila obrovský pokrok. Najnovšie výdobytky vedy a jej príspevok s odhadom svetového obchodu rôznych biotechnologických prípravkov a výrobkov, organizácie výskumu a poskytnutých príspevkov.