Comercialización de productos alimentarios y crisis en el Caribe. Los enfrentamientos sociales en torno a la alimentación. - Douzant-Rosenfeld, D.
Najlepšie pôdy skupované na produkciu výrobkov na vývoz. Nedostatkové potraviny sa kryjú dovozom, čo zapríčiňuje nevyváženosť obchodnej bilancie, čím sa zhoršuje platenie dlhov a pôžičiek MMF. Sociálne vzbury ako dôsledok nízkych príjmov, nezamestnanosti a vysokého rastu cien predmetov dennej potreby.