<La> agromaquila hortícola: nueva forma de penetración de las trasnacionales. - Gómez Cruz, M.A
Výroba jemnej a skorej zeleniny v Mexiku, ktorá je exportovaná predovšetkým do USA, Európy a Japonska, vzrástla až 10 krát a dosahuje ukazovateľov rovnakých ako na juhu USA. Dopyt hlavne po mrazenej zelenine. Obchodu sa zmocňujú transnacionálne firmy Japonska a USA, ktoré spolu asi so 100 mexickými majiteľmi ovládli tento trh.