Las políticas comercial y tecnológica en la producción de maíz en México. Análisis y perspectivas en el entorno internacional. - Matus Gardea, J.
Mexická výroba kukurice je viazaná na ceny, technológie a použitie kukurice v USA. Je potreba vyrobiť 8 mil. ton naviac, pri obmedzovanej ploche osevu, novými technológiami, čo si vyžiada cca 5 rokov. Volá sa po rozvoji dvoma smermi: krátkodobá cenová ochrana a strednodobý rozvoj technologický a ekonomický v totálnej hĺbke a šírke.