Reservas, seguridad alimentaria y poder alimentario. - Ibarra Hernández, A.
Rezervy obilnín v r. 1960-1970 sa zriadili na umiestenie prebytkov v chronicky nedostatkových oblastiach. V r. 1980 sa toto mení v dôsledku protekcionizmu, colných bariér a boja o trhy. Svetová situácia v zabezpečovaní obilninami. Poľnohospodárska moc USA. Situácia v Mexiku.