Organisationskonzepte im Wandel. - Burian, W.
Sociálne orientované trhové hospodárstvo stavia nové požiadavky pred podnikateľské organizácie, pričom faktor úspechu spočíva v súťažení a priamo smeruje k realizácii podnikateľských cieľov. Organizačné koncepty sa menia od tradičných k situačne orientovaným organizačným modelom, ktoré sú zacielené viac na správanie jednotlivcov a skupín.