Tantiemen als Anreize zu einer kontinuierlichen Unternehmensentwicklung. - Kleinholz, R.
Tantiémy ako nástroj usmerňovania managementu v súlade s cieľmi podniku. Teória principála a agenta, jej uplatnenie pri rozhodovaní o tantiémoch a základ systému stimulovania obchodného vedenia podniku. Rozdeľovanie tantiém vedením. Kontinuita ako cieľ podniku. Optimalizácia správania sa riadiacich pracovníkov pomocou matematických metód. Zisk ako základ merania a periodizácia jeho pôsobenia.