Personal management in Japanese business enterprises. - Murata, K.
Personálne riadenie v japonských priemyselných podnikoch po 2. svetovej vojne. Rok 1965 ako kľúčový pre zmeny v japonskom personálnom riadení - prechod od systému riadenia založeného na služobnom veku k systému založenému na schopnostiach. Personálne riadenie v období vysokého tempa rastu 1965-1973 a v období pomalého rastu po ropnom šoku 1973. Personálne riadenie založené na osobnom hodnotení zamestnanca.