Úvahy o zásadach státní politiky v odvětví spojů v období realizace hospodářské reformy v ČSFR. - Pezl, K.
Základné strategické zámery čs. štátnej spojovej politiky pri prechode na trhovú ekonomiku. Rozvoj spojovej infraštruktúry a služieb. Štátna regulácia spojových služieb. Reštrukturalizácia podnikov v odvetví spojov. Odštátnenie a privatizácia spojových podnikov. Účasť medzinárodného kapitálu. Postupné prispôsobovanie sa svetovým, osobitne európskym štandardom. Účasť čs. spojov v medzinárodných organizáciách. Usmerňovanie ekonomiky spojových podnikov. Legislatívne akty.