Kritéria ekonomické účinnosti jednotlivých dopravních oborů v rámci řízení oběhových procesů. - Řezníček, B.
Význam zrýchlenia prepravy tovaru z hľadiska národohospodárskeho, odvetvového a podnikového. Meradlo národohospodárskej účinnosti zvýšenia rýchlosti prepravy tovaru. Závislosť vlastných nákladov od prepravnej vzdialenosti a od objemu prepravy.