Nové metody technické přípravy, organizace a řízení jakosti výroby - zlom v řízení nákladů a vnitropodnikového účetníctví. - Schroll, R.
Potreba prekonania colných, dovozných a iných ekonomických bariér v znižovaní nákladov a v zvyšovaní výnosov a efektov. Zmeny týkajúce sa vymedzenia výrobkov a technickej prípravy inovovanej výroby. Zmeny v organizácii, riadení a zabezpečovania výrobného procesu. Zmeny v riadení a kontrole akosti. Dôsledky pre riadenie nákladov a vnútropodnikového účtovníctva. Výrobkové náklady a VPÚ.