Oceňování podniků: Co by ste měli vědět než... - Pernický, R.
Dôležitou otázkou pri veľkej privatizácii je otázka oceňovania podnikov. Pri využívaní služieb firiem z tejto oblasti je dôležité venovať pozornosť nasledovným tézam: Zmysel má len "strategické ocenenie podniku", hodnota podniku sa skladá z troch častí: základná hodnota, hodnota po rekonštrukcii a hodnota synergií, hodnota podniku je rozdielna pre rôznych potenciálnych kupcov alebo partnerov, väčší prínos možno očakávať pri oceňovaní podniku poradenskými firmami špecializovanými na strategický rozvoj.