Betriebswirtschaftslehre der öffentlichen Unternehmen und Verwaltungen - Öffentliche Betriebswirtschaftslehre. - Siegsmund, E.
V SRN výučba podnikového hospodárstva na 16 univerzitách a celom rade odborných škôl. Verejná správa sa chápe ako hospodárska jednotka. Obsahom štúdia je riadenie, plánovanie, organizácia a kontrola, financovanie a účtovníctvo. Potreba prípravy nových podnikateľov pre päť nových spolkových krajín.