Przeksztalcenie Krosnienskich Hut Szkla w Spólke Akcyjna.
Krošnenské sklárne v Poľsku najväčším výrobcom skla. V roku 1990 sa pretvorili na účastinnú, štátnu spoločnosť. Predmet činnosti sklární. Nadobúdanie účastín. Správa spoločnosti. Dozorná rada. Valné zhromaždenie. Jeho kompetencia. Perspektívy rozvoja spoločnosti.