Balance of payments crises in an optimal portfolio model. - Claessens, Stijn
Krízy platobnej bilancie v modeli celkovej rovnováhy zohľadňujúcom pohyby v bežných účtoch v súvislosti s krízou. Modelujú sa aj rozhodnutia jednotlivcov k veľkosti zásoby cenných papierov v rámci explicitného rizika a zisku. Odvodené je výsledné správanie v dopyte po peniazoch, devízových rezervách a bežnom účte.