Menedžerska teorija poduzeca o maksimizaciji prihoda. - Benic, D.
Rozhodovanie o správaní sa určitej podnikateľskej korporácie. Teória o úlohe manažéra v podniku. Voľba výrobných procesov, propagácia podniku, inovácia výrobkov, investície, rozdeľovanie dôchodku. Model maximalizácie dôchodku. Ako ovplyvňuje zdaňovanie zisku a výška nákladov na reklamu dosahovaný zisk - grafické znázornenie.