Simultaneous Engineering. Strategie zur ablauforganisatorischen Straffung des Entwicklungsprozesses. - Warschat, J.
Rastúci význam životnosti výrobku, času, ktorý si vyžaduje vývoj a času amortizácie pre úspech výrobku. Rastúce náklady na vývoj z hľadiska zmiernenia časovej problematiky. Ťažkosti vyskytujúce sa pri vývojových projektoch. Straty na výnosoch v dôsledku oneskoreného zavedenia na trh.