Variation through the ages. - Provost, L.P
Vývojová interpretácia riadenia variácie človekom pre účely kvalitnej výroby od požiadavky použiteľnosti výrobku r. 5000 pred naším letopočtom až po regulačný diagram v r. 1924 n.l. Požiadavka riadenia variácie vo vývoji konštrukcie výrobku a spôsobu jeho výroby. Uplatnenie Shewhartovej teórie a metód v rokoch dvadsiatych. Variácia v 21. storočí.