K některým trendům rozvoje mikropočítačů a minipočítačů. - Jandoš, Jaroslav
Niektoré všeobecné faktory rozvoja mini- a mikropočítačov. Prenikanie prvkov architektúry strediskových počítačov. Technologický pokrok v oblasti výroby obvodov. Vývoj architektúry procesorov. Rozvoj prídavných zariadení. Rozvoj vonkajších zberníc, operačných systémov a aplikačných programov. Klasifikácia jednotlivých kategórií mikro- a minipočítačov.