Expertní systém pro diagnostiku a hodnocení hospodářských jednotek. - Fotr, Jiří
Expertné systémy pre posudzovanie bonity žiadateľov o úver. Príkladom je EVALEX, expertný systém pre diagnostiku a hodnotenie hospodárskych jednotiek, ktorý je vytvorený v Inštitúte riadenia. Jeho cieľom je automatizované spracovanie komentára hodnotiaceho vývoj hospodárenia diagnostikovanej jednotky. Vytvorenie bázy znalostí expertného systému.