K ekonomické a sociálně ekonomické funkci měst a obcí. - Holečková, M.
Pokus o sformulovanie koncepcie riešenia tých problémových okruhov, ktoré meritórne podmieňujú zvýšenie ekonomickej subjektivity a svojprávnosti čs. miest a obcí: vytvorenie ekonomickej základne miest a obcí; ich podnikateľskej funkcie; systému sociálnej starostlivosti a ochrany životného prostredia.