Současná krize a perspektivy čs. vynálezectví a zlepšovatelství. - Vacek, J.
Direktívny spôsob riadenia vynálezcovstva a zlepšovateľstva v období tzv. budovania rozvinutého socializmu. Prehľad o raste prihlášok a zlepšovacích návrhov v období 1980-1989. Porovnanie dynamiky rastu prihlášok v ČSFR s vyspelými krajinami. Kritika zaostávania čs. vynálezcovstva za potrebami, malého uplatnenia čs. potenciálu vo vnútornom použití i vo vonkajších vzťahoch. Cesty obnovy technickej tvorivosti v ČSFR.