Zásady státní politiky v oblasti vědy a výzkumu. - Pivoňka, Karel
Základným cieľom zásad štátnej politiky v oblasti vedy a výskumu schválených vládou ČSFR 25.10.1990 je obnova a rozvoj všetkých funkcií vedy a výskumu, bežných v demokratických spoločnostiach s trhovou ekonomikou. Zásady formulujú aj požiadavky na legislatívne, finančné, organizačné a ďalšie opatrenia. Pripravuje sa zákon o vede a výskume, ktorý by mal nadobudnúť účinnosť 1.1.1992. Charakteristika právnych úprav vedy a výskumu v niektorých vyspelých ekonomikách.