Sociální efekty transformace. Letošní vývoj v analýze EÚ ČSAV. - Janáček, Kamil
Vývoj v r. 1991 možno charakterizovať ako klasickú recesiu, hlbšiu, ako sa predpokladalo. Uvedenie dôvodov. Ťažké sociálne dopady hospodárskeho vývoja v prvých mesiacoch r. 1991. Sociálny nekľud a negatívna odozva môžu spomaliť reformné kroky. Hospodárska politika by mala sociálnym rizikám čeliť cieľavedomou tvorbou nových pracovných príležitostí a dobudovaním sociálnej siete.