K výběru zemí pro mezinárodní srovnávání. - Burjanek, Aleš
Množstvo nevyriešených otázok v oblasti medzinárodných porovnávacích výskumov v ČSFR ako dôsledok nedostatočnej pozornosti, venovanej tejto oblasti. Pokus navrhnúť metodiku výberu krajiny pre účely porovnávania. Kritérium najväčšej podobnosti, kritérium najväčšej rozdielnosti a matica faktorov ako tri možné stratégie.